Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
DenizBank’tan yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığı olayına için açıklama
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
DenizBank Finansal Hizmetler Grubu, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayıyla ilgili basında…
Bitcoin, Bir Kez Daha Rekor Kırdı: 94 Bin Doları Aştı (İyi de Neden?)
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Bitcoin, dün akşam 94 bin doları geçerek bir kez daha rekor kırdı. Nedeni ise yine…
TEB’den sürdürülebilirlik alanında yeni farkındalık kampanyası: “Seyirci Kalma”
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Ekonomik büyümeyi desteklerken çevresel sürdürülebilirlik ve toplumsal fayda sağlama misyonuyla hareket eden Türk Ekonomi Bankası…